Subsidie voor private laadinfrastructuur

2 min lezen
18-sep-2024 10:29:38
Subsidie voor private laadinfrastructuur
5:02

    Wat je moet weten en hoe kan Audax Renewables je ondersteunen?

    Elektrisch rijden wordt steeds populairder en daarmee groeit ook de behoefte aan een goed functionerend netwerk van laadpunten. Om deze groei te stimuleren, heeft de Nederlandse overheid de Subsidie voor Publieke Laadinfrastructuur (SPRILA) in het leven geroepen. Dankzij deze regeling kan een bedrijf financiële ondersteuning krijgen voor de aanschaf van publieke laadpalen, waardoor de regeling een essentiële kans is voor bedrijven, gemeenten en andere publieke instellingen om de verduurzaming van mobiliteit een stap verder te brengen. Maar hoe werkt deze regeling precies en welke voordelen biedt het?

    Wat is de SPRILA-subsidie?

    De SPRILA-subsidie is speciaal voor ondernemers en dekt een deel van de kosten van de aanschaf van private laadpalen op eigen of gehuurd terrein. Een private laadinfrastructuur betekent dat de laadlocatie niet altijd beschikbaar is voor alle gebruikers van elektrische voertuigen, maar enkel op bepaalde tijdstippen. De overige tijd zijn de laadpalen alleen voor een bepaalde groep gebruikers (bijvoorbeeld voor personeel of klanten) beschikbaar. Dit geldt zowel voor gewone laadpalen als voor snelladers. De laadinfrastructuur moet bedoeld zijn voor het laden van elektrische personenauto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s, taxi’s en voertuigen voor doelgroepenvervoer, touringcars en ov-bussen. 

    De subsidie helpt ondernemers bij de transitie naar elektrische voertuigen en dekt niet alleen de kosten van de aanschaf, maar ook een deel van de installatiekosten. Dit biedt een aanzienlijke financiële verlichting bij de overstap naar elektrische laadmogelijkheden en maakt het plaatsen van laadpalen extra interessant voor iedereen die overweegt om te investeren in laadinfrastructuur. Afhankelijk van het type laadpaal en de locatie kan de subsidie variëren, maar het is altijd een ondersteuning die het investeringsplaatje aantrekkelijker maakt.

    Voor wie is deze regeling bedoeld? 

    De SPRILA-regeling is bedoeld voor in Nederland gevestigde ondernemers (of samenwerkingsverbanden van ondernemers) met een KVK-inschrijving. Maar ook concessiehouders van het openbaar vervoer (vervoerders met een vergunning voor openbaar busvervoer) kunnen aanspraak maken op de subsidie. Belangrijk is dat de laadpalen geplaatst worden op het eigen (gehuurde) terrein.

    Hoe kan Audax Renewables jou ondersteunen?

    Bij het investeren in laadinfrastructuur komt er meer kijken dan alleen de aanschaf en installatie van een laadpaal. Denk bijvoorbeeld aan de technische eisen, de geschiktheid van de locatie, de aansluiting op het elektriciteitsnet en natuurlijk de kostenoptimalisatie. Audax Renewables helpt je hier graag bij! Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die niet alleen voldoen aan de technische eisen, maar ook aansluiten op jouw specifieke situatie. Daarnaast ondersteunen we je bij het gehele subsidieproces: van het opstellen van de aanvraag tot de uiteindelijke goedkeuring.

    Onze jarenlange ervaring met het verduurzamen van bedrijven en publieke ruimtes stelt ons in staat om een integrale oplossing te bieden, zodat je zonder zorgen kunt profiteren van de voordelen van de SPRILA-regeling!

    Waarom nu instappen? 

    Elektrisch rijden is de toekomst. Dankzij de subsidiemogelijkheden, zoals SPRILA, wordt de drempel om over te stappen naar elektrisch vervoer en publieke laadinfrastructuur een stuk lager. Dit is hét moment om in te stappen en een pionier te worden in de verduurzaming van het Nederlandse mobiliteitsnetwerk.

    Het aanvragen van de subsidie kan vanaf 24 september via de website van RVO. Ben je benieuwd wat Audax Renewables voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst met slimme, betaalbare laadoplossingen.

    CTA adviesgesprek aanvragen 530x632px