COMPLEXBEPALING

Complexbepaling meerdere aansluitingen

Een complexbepaling is het samenvoegen van meerdere gas- of elektriciteitsaansluitingen binnen één WOZ-object. Dit wordt gedaan vanwege de belasting. De energiebelasting voor bedrijven wordt namelijk bepaald aan de hand van het verbruik van elektriciteit en/of gas. De hoogte van de energiebelasting is afhankelijk van het aantal verbruikte kWh elektriciteit en/of m3 gas en van de tarieven die zijn vastgesteld door de overheid. Voor elektriciteit en gas gelden er verschillende tarieven, afhankelijk van het verbruik. Normaliter heeft de eerste schijf een hoger tarief dan de daaropvolgende schijven.

De voordelen van Audax Renewables

Je persoonlijke energiespecialist
Inzicht in je energieverbruik
Advies op maat
Samen gaan we door de energietransitie

Optellen van totaalverbruik voordelig voor energiebelasting

Bij het samenvoegen of clusteren van meerdere elektriciteits- of gasaansluitingen binnen één WOZ-object wordt er maar één aansluiting gezien door de energieleverancier en de belastingdienst. Het totale verbruik van alle aansluitingen worden dan bij elkaar opgeteld. Dit kan voordelig zijn omdat het tarief van energiebelasting afhankelijk is van de hoeveelheid energie die wordt verbruikt. Bij een hoger verbruik valt het energiegebruik in een duurdere belastingschijf, wat resulteert in hogere energiekosten.

Door de aansluitingen te clusteren, wordt het totale energieverbruik bij elkaar opgeteld waardoor je minder energiebelasting betaalt. Dit kan vooral voordelig zijn voor bedrijven die meerdere gebouwen hebben die dicht bij elkaar liggen en die aparte aansluitingen hebben voor elk gebouw.

Onze innovatieve diensten

Complexbepaling niet altijd mogelijk

Het samenvoegen van aansluitingen binnen één WOZ-object is echter niet altijd mogelijk of voordelig. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand tussen de gebouwen, de technische haalbaarheid en de kosten van het clusteren van de aansluitingen. Het is daarom belangrijk om goed advies in te winnen voordat je besluit om aansluitingen te clusteren om te besparen op energiekosten. Audax Renewables helpt je hierbij door middel van een complexbepaling. We bekijken of dit voor jou een passende manier is om te besparen op je energiebelasting. Ben je benieuwd hoe dit voor jou in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op via 088 080 9100 of vul ons formulier in om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten