HISTORIE

Geschiedenis van Audax Renewables

Aangenaam, wij zijn Audax Renewables, voorheen MAIN Energie en we zijn al 20 jaar actief in de Nederlandse zakelijk energiemarkt. Na de liberalisering van de zakelijke energiemarkt in 1999 en voor de liberalisering van de gehele markt per 1 juli 2004 ontstond het idee om MAIN Energie op te richten. De dienstverlening begon met Management & Inkoop van Energie. Hierin vond de naam MA(nagement) IN(koop) Energie zijn oorsprong. 

Tijdlijn

Audax Renewables

2003

Het begin van MAIN Energie

In 2003 werd MAIN Energie opgericht met als doel om duurzame en betaalbare energie beschikbaar te maken voor de zakelijke markt. Aanvankelijk richtte het bedrijf zich vooral op de inkoop van energie voor bedrijven, maar al snel werd duidelijk dat er ook behoefte was aan aanvullende diensten en producten om bedrijven te helpen bij het besparen van energie en kosten.

2003
2005

Leveringsvergunning

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verleent MAIN Energie haar leveringsvergunning voor elektriciteit en gas. 
2005
2010

Een eigen salesteam

MAIN Energie richt een eigen salesteam op om klanten in het MKB-segment beter van dienst te zijn. Het nieuwe salesteam heeft als voornaamste doel om ondernemers te helpen bij het vinden van de beste energieoplossingen voor hun bedrijf.
2010
2015

Klaar voor de groeifase

MAIN Energie staat klaar voor de volgende groeifase. Parcom Capital stapt in als investeerder bij het bedrijf. Als snelst groeiende leverancier van energie in de Nederlandse zakelijke markt, heeft MAIN Energie haar focus gericht op het ontzorgen van klanten door middel van een uitgebreid aanbod aan energiemanagementservices.
2015
2017

Audax treedt toe tot de Nederlandse markt

Met de verkoop van het belang van Parcom Capital aan de Spaanse energieleverancier Audax Renewables, betreedt deze laatste nu ook de Nederlandse markt. Audax Renewables was al actief in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Polen, Italië en Portugal. 

Met deze ontwikkeling kan MAIN Energie haar klanten een nog breder scala aan energie- en duurzaamheidsoplossingen bieden. 
2017
2019-2022

Onze rol verandert naar energieregisseur

De energiemarkt wordt steeds complexer en vraagt om nieuwe benaderingen. Voorheen was onze rol van energieleverancier beperkt tot het leveren van energie aan klanten. Echter verschuift onze rol van energieleverancier naar die van energiepartner en uiteindelijk naar die van energieregisseur.
2019-2022
2023

MAIN Energie neemt de naam Audax Renewables aan

De nieuwe naam, Audax Renewables, weerspiegelt de focus van het bedrijf op de levering van duurzame en toekomstgerichte energieoplossingen. Het woord "Audax" betekent "dapper" in het Latijn, wat past bij het streven van het bedrijf naar innovatieve en ambitieuze energieoplossingen.
2023

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten