WHITEPAPERS

Informatie en inspiratie

Wil je meer weten over energie of wil je inspiratie over verduurzamen en besparen? Download dan hier onze whitepapers met informatie over de energiewereld, praktische tips en inspiratie voor jouw onderneming! 

mockup_whitepaper_subsidie

Energiesubsidies bieden kansen! | Aandachtspunten en tips voor een succesvolle aanvraag

In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn. Het beleid van de overheid om dat doel te halen is tweeledig. Aan de ene kant ontmoedigt zij het gebruik van fossiele energie door de prijzen daarvan te verhogen. Anderzijds stimuleert zij de energietransitie door subsidies en fiscale voordelen te verstrekken aan organisaties die willen verduurzamen.

Waar liggen kansen om je innovatie dan wel investering gesubsidieerd te krijgen? En wat zijn voorwaarden voor een succesvolle aanvraag? Je leest het in deze whitepaper.

Whitepaper_Mockup_Energiecontractkeuze

Het kiezen van het juiste zakelijke energiecontract | Een handleiding van Audax Renewables

Deze whitepaper heeft tot doel om jou te informeren over de verschillende varianten van zakelijke energiecontracten en de belangrijkste overwegingen die je in gedachten moet houden bij het
maken van deze belangrijke keuze. Ook staan we stil bij de verschillende energiecontracten die Audax Renewables aanbiedt. We voorzien je met een link naar onze website waarop een uitgebreide checklist te vinden is waarmee je kunt bepalen welk contract het beste past bij je bedrijf. Hierdoor kun je niet alleen de stabiliteit van je energievoorziening waarborgen, maar ook besparen op je energierekening

Mockup_Whitepaper Batterij

Energieopslag en congestie: De rol van batterijen bij het oplossen van energieproblemen

Nieuwsberichten over regio’s waar het elektriciteitsnet vol zijn volgen elkaar snel op en ook de energiekosten zijn nog altijd het gesprek van de dag. Binnen het bedrijfsleven en de energiewereld zijn dit dan ook belangrijke aandachtspunten. Welke oplossingen zijn er om congestie het hoofd te bieden en energieverbruik zo optimaal mogelijk te regelen? Deze whitepaper onderzoekt de mogelijkheden om energiekosten te optimaliseren door middel van energieopslag met behulp van batterijen.

Mockup whitepaper analyse uiteenlopen termijnprijzen energie

Energieprijzen maand- en jaarcontracten lopen sterk uiteen

Hoe komt dit en wat betekent het voor jouw energiestrategie? Ontdek de geheimen achter de stijgende energieprijzen en de impact op jouw bedrijfsstrategie! Krijg inzicht in de belangrijkste trends en leer hoe je jouw bedrijf kunt aanpassen aan deze veranderende energiemarkt. 

Whitepaper_Mockup_energiekosten

Aandeel energiekosten stijgt

Energie wordt een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfskosten. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar moet je rekening mee houden? Je leest het allemaal in onze whitepaper 'Aandeel energiekosten stijgt'.

Whitepaper_Mockup_energielabel c

Op weg naar energielabel C

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen groter dan 100m² in Nederland over minimaal energielabel C beschikken. Hoe zorg je ervoor dat jouw pand het juist energielabel heeft en hoe kunnen wij jou daar bij helpen? In deze whitepaper kom je erachter.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten