VASTGOED

Alle energiezaken voor je vastgoedportfolio goed geregeld

Als vastgoedbeheerder of – ondernemer wil je de energie van jouw panden zo goed mogelijk regelen. Audax Renewables is al sinds 2003 de energieregisseur voor vastgoed. Je krijgt bij ons een persoonlijk energiespecialist die je rechtstreeks kunt benaderen voor vragen en advies. We helpen je onder andere bij het verduurzamen van je panden, het voldoen aan wetgeving en het realiseren van energiebesparende oplossingen. Dat is niet alleen interessant voor jou, maar ook voor je huurders en de waarde van je vastgoed.

De voordelen van Audax Renewables voor de vastgoedsector

Vaste energiespecialist
Inzicht dankzij MijnAudax
Eenvoudig aan- en afmelden van panden
Hulp bij subsidieaanvraag

Slimme laaddienstoplossingen voor huurders en bezoekers

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en we kunnen ons daarom goed voorstellen dat je dit voor jouw huurders en bezoekers toegankelijk wil maken. Dankzij ons grote netwerk aan partners kunnen we voor vrijwel elk energievraagstuk een oplossing bieden, zo ook voor laadpalen!

Meer informatie over zakelijke laadpalen
IPT_Laadpalen

Wij maken energie inzichtelijk

Bij Audax Renewables staan we direct in contact met onze klanten. Dankzij onze jarenlange ervaring in de vastgoedwereld weten we direct welke energievraagstukken er spelen. Daarom hebben we eigen, innovatieve diensten ontwikkeld waarmee je eenvoudig het verbruik van verschillende panden kunt vergelijken. Via MijnAudax kun je kosteloos panden aan- en afmelden en je hebt toegang tot een handig overzicht van het daadwerkelijke verbruik van je huurders. Zo heb je grip op je energie. Door middel van data-analyse maken we inzichtelijk op welke momenten onnodig energie wordt vebruikt.

Energiebesparende maatregelen voor jou en je huurders

De Nederlandse overheid heeft grote ambities op het gebied van verduurzaming. Binnen de vastgoedwereld zijn verschillende wettelijke eisen vastgelegd om duurzaam te bouwen en bestaand vastgoed te verduurzamen. Alle maatregelen zijn erop gericht om een energieneutraal gebouwde omgeving te creëren. Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen voor jou als beheerder interessant, deze maatregelen gaan ook jouw huurders aan. Wij adviseren je daarom om daar duidelijke afspraken over te maken zodat zowel jij als je huurders profiteren van lagere energiekosten.

Energiezuinig ondernemen met behulp van subsidies

Het energiezuinig ondernemen wordt door de overheid gestimuleerd. Daarom zijn er verschillende regelingen, zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Daarmee wordt het investeren in energiebesparende maatregelen extra aantrekkelijk. Bij Audax Renewables werken we samen met een partner bedrijf die gespecialiseerd is in subsidies. Jouw persoonlijke energiespecialist brengt je graag in contact met deze partner om te onderzoeken voor welke subsidies jouw vastgoedportfolio in aanmerking komt. Zo zorgen we er samen voor dat jouw panden klaar zijn voor de toekomst.

Onze innovatieve diensten

Het juiste energielabel voor jouw vastgoed

Een ander belangrijk onderdeel van de Nederlandse en Europese energiewetgeving, is het in het bezit zijn van het juiste energielabel. Sinds 2023 moeten panden in Nederland minimaal een energielabel C hebben. Vanaf 2030 moeten alle panden zelfs voldoen aan een energielabel A. Wanneer jouw vastgoed hier niet aan voldoet, mag het niet meer worden verhuurd of verkocht. Wij maken de eisen rond de energielabels inzichtelijk en helpen je om, waar nodig, de juiste maatregelen te treffen om het vereiste label te verkrijgen. Daarmee zorgen we ervoor dat je vastgoedportfolio haar marktwaarde behoudt.

Kies voor de persoonlijke aanpak van Audax Renewables

Alle energiezaken voor jouw vastgoed regelen we op een persoonlijke manier. Onze energiespecialisten bekijken jouw vastgoedportfolio en bespreken jouw wensen en ambities. Daardoor weten ze precies welke diensten van toepassing zijn. Bij Audax Renewables krijg je dus altijd advies op maat dat past bij jouw panden. We maken je energiezaken inzichtelijk en zorgen ervoor dat je regie hebt over je energie! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vastgoed of wil je een afspraak maken met een energiespecialist? Vul dan ons contactformulier in of neem rechtstreeks contact op met ons Vastgoed team via 088 080 9100.

Veelgestelde vragen vastgoed

Wat is vastgoed?

Vastgoed, oftwel onroerend goed, zijn allerlei soorten panden. Bijvoorbeeld huizen, bedrijfspanden, winkels en fabrieken. Vaak hoort de bijbehorende grond ook bij vastgoed. Audax Renewables is de grootste energieleverancier voor de vastgoedsector in Nederland.

Hoe kun je vastgoed verduurzamen?

Hiervoor zijn verschillende opties. In de eerste plaats is het belangrijk om inzicht te hebben in je energieverbruik, daarna kun je actief aan de slag met verduurzamen en besparen. Hiervoor hebben we verschillende mogelijkheden. Om te bepalen wat voor jouw vastgoedportefeuille de beste optie is, kijken we graag met je mee. Neem contact met ons op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Waarom is het belangrijk om vastgoed te verduurzamen?

Duurzame panden zijn beter voor het milieu en voor je portemonnee. Ook de gebruikers van panden profiteren van de voordelen van verduurzaming omdat het zorgt voor meer comfort. Verder zijn er bepaalde regels waar panden aan moeten voldoen omdat ze anders niet verhuurd of verkocht mogen worden.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten