MKB

Energie voor MKB

Energie is voor elk midden- en kleinbedrijf (MKB) noodzakelijk. Energie heb je dagelijks nodig voor verlichting, elektrische apparatuur en verwarming. Als ondernemer wil je een energieleverancier die met je meedenkt, weet wat ondernemers nodig hebben en samen met jou vooruit kijkt. Bij Audax Renewables hebben we inmiddels meer dan twintig jaar ervaring met energie leveren aan het MKB. Daardoor zijn we bekend met de energievraagstukken bij ondernemers en weten we wat er nodig is om mee te gaan in de energietransitie.

Vergelijk onze energieproducten

Voordelen van een zakelijke energiecontract bij Audax Renewables?

20+ jaar ervaring met energielevering aan ondernemers
Groot netwerk van partners
Je eigen MijnAudax omgeving

Snel schakelen met jouw persoonlijk energiespecialist

Wij begrijpen als geen ander dat je als ondernemer je vooral wil richten op het ondernemen zelf. Daarom zijn korte lijntjes met je energieleverancier belangrijk. Bij Audax Renewables krijg je een persoonlijk energiespecialist die je kunt bereiken voor vragen en advies. Onze energiespecialisten weten wat er speelt in de markt, denken met je mee en stellen de juiste vragen om voor jou met de beste oplossingen te komen om je energie goed én kostenefficiënt in te richten. Verder heb je toegang tot MijnAudax waar je eenvoudig je verbruik en facturen kunt bekijken.

ITP_contact-MKB

Wij helpen je de energietransitie door

De energietransitie is voor het MKB een belangrijk onderwerp. De Nederlandse overheid heeft afgelopen jaren verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat we de internationaal gemaakte afspraken behalen. Zo moeten bedrijven volgens de informatieplicht sinds 2019 laten weten welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Als Audax Renewables staan we onze klanten bij in de energietransitie. We adviseren klanten over de informatieplicht en bekijken samen met hen of zij hiervoor in aanmerking komen, op die manier voorkomen we boetes.

Energiebesparende maatregelen

Er zijn diverse maatregelen die het MKB kan treffen om mee te gaan in de energietransitie. Met de Audax Energiescan bekijken we welke mogelijkheden voor jouw bedrijf het meest interessant zijn. Dankzij de uitkomsten van de scan heb je een overzichtelijk beeld van de punten waarop je snel en efficiënt energie kunt besparen. We kijken onder andere naar de verlichting, klimaatinstallatie en eventuele koelsystemen. Het nemen van energiebesparende maatregelen kost natuurlijk geld, maar gelukkig zijn hiervoor subsidies beschikbaar. Jouw Audax energiespecialist bekijkt (eventueel samen met onze partner op dit gebied) voor welke subsidies jouw bedrijf in aanmerking komt en we helpen je met de aanvraag.

Onze innovatieve diensten

Energieregisseur op de Aziatische markt

De Aziatische markt in Nederland is een hele eigen sector. De energiespecialisten van Audax Renewables die zich richten op de Aziatische markt, kennen de cultuur en spreken de taal. We zijn niet voor niets al jaren de zakelijke energieleverancier voor Chinese ondernemers met bijvoorbeeld, restaurants, vastgoed en hotels. Ook voor onze Aziatische klanten zijn wij de energieregisseur van Nederland en zijn we persoonlijk en vooruitstrevend.

Vakkennis van de agrarische sector

De agrarische sector heeft een hele eigen energiebehoefte en vraagt daarom om een andere aanpak dan andere sectoren. Iedere situatie is anders en daarom bieden we ook agrarische ondernemers altijd maatwerk. We hebben in deze markt jarenlange ervaring opgedaan en daardoor kunnen we agrariërs bijstaan en adviseren over hun energiezaken. Zo weten we bijvoorbeeld dat het toepassen van ledverlichting en het isoleren van panden effectieve maatregelen zijn in de agrarische markt. Verder heb je de mogelijkheid tot het plaatsen van geautomatiseerde, snel sluitende (loop)deuren. Zo verlies je bijna geen warmte in stallen.

Ook zijn we op de hoogte van wet- en regelgeving (zowel die van Nederland als van Europa) en krijgen agrarische klanten een persoonlijk energiespecialist met kennis van de markt. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kiezen voor de herkomst van je elektriciteit zodat het past bij jouw manier van zakendoen. 

Veelgestelde vragen over MKB

Wanneer is mkb energie-intensief?

De overheid hanteert als grens dat minimaal 7% van de totale omzet uit energiekosten moet bestaan.

Welke bedrijven vallen onder MKB?

Jouw bedrijf valt in de categorie mkb wanneer er minder dan 250 fte bij je werken en de jaaromzet niet meer bedraagt dan €50 miljoen. 

Wat zijn de huidige energietarieven voor MKB?

We maken graag een offerte aan de hand van jouw zakelijke verbruik. Neem contact met ons op door te bellen naar 088 080 91 00 of vul ons contactformulier in.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten