BATTERIJEN

 

Batterij als energieopslag

In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid en energie-efficiëntie, speelt opslag van energie een cruciale rol en een batterij biedt daarbij uitkomst. Door energie op te slaan in een batterij, kun je deze op elk gewenst moment gebruiken. Op die manier hoef je de energie niet meer op te wekken. Dit heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar ook op jouw energiekosten.

Voordelen van een batterij voor jouw onderneming

Duurzaam
Efficiëntie
Energiekosten verlagend

Slimme oplossing voor lagere energiekosten

Met een batterij heb je de mogelijkheid om slim om te gaan met je energie en daardoor kun je jouw energiekosten verlagen. Door gebruik te maken van dit systeem, kun je kijken naar de pieken van het elektriciteitsverbruik en deze pieken afvlakken met behulp van een batterij. Zo haal je het maximale uit de aansluiting en profiteer je van een lagere energierekening. Naast deze methode is het ook interessant om te kijken naar de momenten van inkopen van elektriciteit. Met een batterij kun je gedurende de goedkopere uren elektriciteit inkopen om de batterij op te laden. Vervolgens gebruik je de energie zelf tijdens dure uren of lever je de energie terug aan het net. Verder is een batterij interessant voor het leveren van balanceringsvermogen, hier staat namelijk een vergoeding tegenover.

Voorkom een zwaardere netaansluiting

Een batterij biedt ook de mogelijkheid om duurzaam te groeien zonder de netaansluiting te verzwaren. Deze verzwaring kost niet alleen geld, maar met de huidige congestieproblematiek in Nederland duurt het ook nog eens lang voordat deze beschikbaar is. Met een batterij lever je een bijdrage aan een oplossing van het congestieprobleem op het net en het stabiel houden van het elektriciteitsnet.

Mockup_Whitepaper Batterij
Wil je meer informatie over batterijen?
Download dan onze whitepaper: energieopslag en congestie.
Download

Bekijk ook

Batterij voor jouw onderneming

Een batterij is door alle functionaliteiten een mooie toepassing in de energietransitie. Er zijn verschillende soorten, waardoor een batterij een oplossing biedt voor verschillende energiebehoeftes. Of je nu overtollige energie van je zonnepanelen wil opslaan, het maximale uit de aansluiting wilt halen, elektrisch wil laden of gewoon onafhankelijk wil zijn van het openbare elektriciteitsnet; als jouw energieregisseur hebben wij een geschikte oplossing voor jou! Neem contact met ons op via 088 080 9100 of vul ons formulier in om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

Veelgestelde vragen over batterijen

Wat zijn de voordelen van een zakelijke batterij?

Een batterij biedt verschillende voordelen. Zo balanceert een batterij bijvoorbeeld de energievraag en het - aanbod en je kunt overtollige opgewekte stroom tijdelijk opslaan in een batterij om op een ander piekmoment te kunnen gebruiken. In tijden van congestie biedt een batterij uitkomst wanneer een aansluiting niet verzwaard kan worden.

Wat kost een batterij?

Dit hangt helemaal af van de situatie en het type batterij dat je koopt. Neem contact met ons op voor meer informatie, advies en een offerte op maat.

Kan een batterij uitkomst bieden voor congestie?

Zeker, met een batterij heb je de mogelijkheid om duurzaam te groeien zonder dat je de netaansluiting van je bedrijf hoeft te verzwaren. In veel gevallen is dat laatste niet mogelijk vanwege congestie.Met een batterij lever je een bijdrage aan een oplossing van het congestieprobleem op het net en het stabiel houden van het elektriciteitsnet.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten