VERDUURZAMEN

Verduurzamen van zakelijke energie

Het verduurzamen van zakelijke energie betekent dat je overstapt van het gebruik van traditionele, niet-duurzame energiebronnen naar hernieuwbare en duurzame energiebronnen. Dit kan door gebruik te maken van zonne-energie, windenergie, energie-efficiëntie maatregelen en CO2-compensatie. Verduurzaming van energie is niet alleen goed voor het milieu, maar levert mogelijk ook financiële voordelen op en het draagt bij aan een positief imago van je bedrijf! Ben je benieuwd hoe jij de energie van je onderneming kunt verduurzamen? Neem dan contact met ons op, tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nemen we je energieverbruik en ambities door en geven we je praktische tips.

Voordelen van een zakelijke energiecontract bij Audax Renewables

Je persoonlijke energiespecialist
Krijg meer regie over je energie
We denken mee voor vandaag én voor morgen

Energietransitie

We zitten in een belangrijk proces van verandering, dat noemen we ook wel de energietransitie. In deze tijd van klimaatverandering en milieuproblemen is het van cruciaal belang om ons energiegebruik te herzien en te veranderen naar meer duurzame bronnen en de energietransitie is daar onderdeel van. Bekijk wat de energietransitie voor jouw onderneming betekent.

Lees meer over de energietransitie
IPT_Energietransitie-1

Hoe kun je verduurzamen?

Er zijn verschillende manieren waarop jouw bedrijf kan bijdragen aan een duurzamere toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de volgende handige tips:

  • Energiebesparing: bekijk waar jouw mogelijkheden tot energiebesparing liggen door energie-efficiëntie maatregelen te nemen. Verbeter bijvoorbeeld de isolatie van je bedrijfspand, gebruik energiezuinige verlichting en apparatuur en minimaliseer onnodig energieverbruik.
  • Gebruik van zonne-energie: bedrijven kunnen zonne-energie gebruiken als een duurzame en hernieuwbare bron van energie. Dit doe je door zonnepanelen te installeren op het dak van het bedrijfspand of door het gebruik van zonneboilers.
  • Gebruik van windenergie: ook windenergie is voor bedrijven een duurzame bron van energie. Investeer bijvoorbeeld in een windmolenpark of laat een eigen windturbine installeren.
  • CO2-compensatie: bedrijven kunnen hun uitstoot van CO2 compenseren door te investeren in projecten die CO2-uitstoot verminderen of door het aankopen van CO2-certificaten. Hierdoor leveren bedrijven een bijdrage aan het verminderen van de opwarming van de aarde.

Verduurzaming van bedrijven levert voordelen op

  1. Kostenbesparing: je bespaart kosten door energie-efficiënte apparatuur en verlichting te gebruiken, maar ook kun je kijken naar het onnodige energieverbruik van je bedrijf. Door dat te verminderen, zorg je voor een lagere energierekening.
  2. Minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen: door te investeren in duurzame energiebronnen, is een bedrijf minder afhankelijk van fossiele brandstoffen die duurder en schaarser worden.
  3. Verhoogde energiezekerheid: door het gebruik van duurzame energiebronnen is een bedrijf minder kwetsbaar voor energieprijsstijgingen en schommelingen op de energiemarkt.
  4. Minder impact op het milieu: door het gebruik van duurzame energiebronnen verminderen ondernemingen hun impact op het milieu en dat draagt bij aan het behalen van de milieudoelstellingen en het voldoen aan milieuregelgeving.
  5. Kansen voor groei: duurzame energiebronnen zijn een snelgroeiende sector met veel nieuwe kansen voor bedrijven die zich in deze richting willen ontwikkelen. Daarnaast zorgt het voor een verbeterde reputatie van een bedrijf.

Onze innovatieve diensten

Onze mogelijkheden om jouw bedrijf te verduurzamen

Bij Audax Renewables zijn we er voor jou, voor vandaag én morgen. Daar hoort verduurzaming vanzelfsprekend bij, want we willen een duurzamere toekomst creëren. We hebben verschillende diensten en producten om jou te helpen om je bedrijf te verduurzamen. Denk daarbij aan onze Audax Energiescan, waarbij we kansen signaleren om te besparen op zakelijke energie en je tips geven over duurzame alternatieven. Met energiemanagement helpen we jou om je energie zo efficiënt mogelijk in te richten, bijvoorbeeld door pieksignalering en feestdagenmanagement. Tot slot helpen we je, dankzij ons partnernetwerk, om over te stappen naar duurzame energiebronnen. Bijvoorbeeld met het installeren van zonnepanelen of een windturbine. Heb je vragen over verduurzaming of ben je benieuwd welke duurzame maatregelen jij binnen je bedrijf kunt nemen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088 080 9100 of vul ons contactformulier om een adviesgesprek in te plannen.

Veelgestelde vragen over verduurzamen

Waarom is verduurzamen voor bedrijven belangrijk?

Het is belangrijk om bewust om te gaan met energie en om ernaar te streven dat we minder impact op het milieu hebben. Verder is het voor bedrijven van belang om mee te gaan in ontwikkelingen om te voldoen aan geldende wet- en regelgeving.

Waar begin je met verduurzamen?

Dat verschilt per situatie en bedrijf. Er zijn verschillende mogelijkheden om je zakelijke energie te verduurzamen. Je kunt je eigen energie opwekken met behulp van zonnepanelen, maar door simpelweg te beginnen met besparen kun je ook al een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.

Wat zijn de kosten van verduurzaming?

Dit hangt helemaal af van de maatregelen die je wil treffen. Vanzelfsprekend kunnen de energiespecialisten van Audax Renewables je bijstaan en adviseren over verduurzaming.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten