ENERGIECONTRACTEN

Zakelijke energiecontracten van Audax Renewables

Energie speelt een belangrijke rol in jouw bedrijfsvoering en een passend energiecontract zorgt daarvoor. Dat wil je dus graag zo goed mogelijk regelen. Een zakelijk energiecontract is de basis van een stabiele en betrouwbare energielevering voor jouw bedrijf. Bij Audax Renewables vind je een breed aanbod aan zakelijke energiecontracten.

Of je nu een industrieel bedrijf, een vastgoed eigenaar of een multisite met verschillende locaties bent, onze zakelijke energiecontracten zijn speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Of je nu op zoek bent naar een contract met een vaste prijs of een contract waarmee je flexibel kunt reageren op veranderende energieprijzen: bij Audax Renewables vind je een geschikte overeenkomst. Hierdoor kun je jouw bedrijf laten groeien én besparen op je energierekening. Wil je weten welk energiecontract het beste past bij jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. 

Voordelen van een energiecontract bij Audax Renewables

Je persoonlijke energiespecialist
Ook voor grootzakelijke verbruikers
Toegang tot MijnAudax

Onze zakelijke energiecontracten 

Vaste prijs

Een energiecontract met vaste prijs betekent dat je gedurende de hele looptijd van het contract dezelfde prijs betaalt voor jouw energie. Dit in tegenstelling tot variabele prijscontracten, waarbij de prijs afhankelijk is van de markt. Met een vaste prijs kan je jouw energiekosten optimaal inrichten. Je weet namelijk precies waar je aan toe bent en je tarieven wijzigen niet bij wisselende marktomstandigheden en komt dus niet voor verrassingen te staan. Een ander voordeel is dat je zelf de start- en einddatum van je contract bepaalt. Hou er alleen wel rekening mee dat er een opzegvergoeding kan zijn wanneer je eerder opzegt dan de afgesproken looptijd. 

Flex contract 

Bij een Flex contract betaal je de dag- of uurprijs voor jouw energie. Met dit contract kun je, wanneer je daar behoefte aan hebt, op elk moment overstappen naar een vast contract. De prijzen op de energiemarkt zijn continu in beweging en daar kun je van profiteren. Als de energieprijzen dalen, betaal je direct minder voor je energie. Je betaalt altijd de actuele marktprijs voor de energie die je op dat moment verbruikt. Het ideale daarvan is natuurlijk dat je je verbruik kunt sturen. Met een Flex contract heb je eenvoudig online inzicht in de actuele energieprijzen. Een nadeel van dit type contract is dat je nooit van tevoren weet wat de energieprijzen gaan doen waardoor het lastiger is om te budgetteren. Wanneer de prijzen stijgen, kan je ineens veel meer moeten betalen voor zakelijke energie. 

Klik contract

Met dit contract koop je energie gefaseerd in. Dit houdt in dat je gespreid inkoopt en steeds een deel van jouw energie inkoopt op verschillende momenten in plaats van alles in één keer te kopen. Dit wordt gedaan om risico's van volatiele energieprijzen te beperken en volledige controle te behouden. Met dit type contract heb je optimaal regie over jouw energie.  

Variabel contract

Bij een variabel energiecontract betaal je een variabele prijs voor jouw energie. Zo geniet je van de zekerheid van een vaste looptijd, maar kun je toch profiteren van marktbewegingen. De variabele tarieven wijzigen normaliter twee keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. In sommige gevallen wijzigt de prijs door marktomstandigheden per kwartaal.  

 

Welk energiecontract past het beste bij jouw stijl van ondernemen?

Vul onze wizard in en krijg advies van onze energiespecialisten.

Onze innovatieve diensten

Veelgestelde vragen energiecontracten

Welke energiecontracten zijn er?

Bij Audax Renewables heb je keuze uit een contract met een vaste prijs, een flex contract, een klik contract of een variabel contract. Elk contract heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

Welk energiecontract kan ik het beste afsluiten?

Dit hangt helemaal af van jouw wensen en je bedrijfssituatie. Uiteraard kijken we graag met je mee. Aan de hand van je verbruik, je bedrijf en je ambities voor de toekomst adviseren we je over een passend zakelijk energiecontract.

Hoe sluit ik een energiecontract bij jullie af?

Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 088 080 9100 of vul ons contactformulier in.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten