ENERGIEMANAGEMENT

Energiemanagement voor efficiënt energieverbruik

Energiemanagement is een belangrijk aspect van duurzaamheid en efficiëntie. Door jouw energie te beheren en te optimaliseren kun je de energiekosten van jouw bedrijf verlagen en heb je tevens een positieve impact op het milieu. Bij Audax Renewables helpen we graag met het optimaal inrichten van jouw energie we creëren bewustzijn en inzicht. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden om te besparen en we geven je advies op maat. Ben je benieuwd wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Voordelen als klant van Audax Renewables

Je persoonlijke energiespecialist
Krijg meer regie over je energie
We denken mee voor vandaag én voor morgen

Kansen op besparen signaleren 

Door bewust te zijn van het energieverbruik en het hebben van inzicht in jouw energie, kunnen we beginnen met het identificeren van kansen om energie te besparen. Als bedrijf gebruik je energie voor verschillende toepassingen en dat betekent dat er ook meerdere mogelijkheden zijn om te besparen. Het signaleren van deze mogelijkheden doen we met behulp van energiemanagement, waarbij we het verbruik van bijvoorbeeld verlichting, verwarming, koeling en apparatuur evalueren. 

IPT_foto1

Kosten besparen met pieksignalering 

Hoe het monitoren van piekbelasting jouw energieverbruik optimaliseert

Als grootverbruiker heb je een afspraak met de netbeheerder over het vermogen dat voor jouw aansluiting op het net is gereserveerd. Dit noemen we ook wel het gecontracteerd transportvermogen. De hoogte hiervan wordt gebaseerd op jouw hoogste piekbelasting, oftewel het hoogste elektriciteitsverbruik op een bepaald moment van de dag. Voor dit vermogen betaal je een bedrag aan de netbeheerder. Het is dus interessant om deze piekbelasting in kaart te brengen. Door het monitoren en verminderen van pieksignalering kan energie worden bespaard en kun je jouw energiekosten verlagen. 

Kosten besparen met pieksignalering kan op verschillende manieren. Ten eerste kan het monitoren van de piekbelasting inzicht geven in het energieverbruik van jouw bedrijf, waardoor onnodige energieverspilling wordt geïdentificeerd en aangepakt. Door bijvoorbeeld te zorgen dat niet alle apparaten tegelijkertijd aan staan of door energiebesparende maatregelen te nemen, zorg je voor een lagere piekbelasting en bespaar je meteen energie. 

Een andere manier om kosten te besparen met pieksignalering, is door het optimaliseren van het gecontracteerde vermogen met de netbeheerder. Door te zorgen dat het gecontracteerde vermogen niet hoger is dan noodzakelijk, bespaar je op de kosten voor het elektriciteitsnetwerk. Een te hoog gecontracteerd vermogen leidt mogelijk tot hogere netwerkkosten en dat is zonde. 

Tot slot is het mogelijk om pieksignalering in te zetten om te bepalen wanneer het voordeliger is om energie te gebruiken. Door bijvoorbeeld de piekbelasting te verminderen op momenten dat de energieprijs hoog is, bespaar je op je energiekosten. Dit kan bijvoorbeeld door het verplaatsen van energie-intensieve activiteiten naar momenten waarop er minder vraag is naar energie. Een batterij biedt hierbij uitkomst.

Onze innovatieve diensten

Bedrijfstijdenmanagement om energieverbruik te optimaliseren 

Bedrijfstijdenmanagement is een methode om het energieverbruik van een bedrijf te monitoren en te optimaliseren op basis van de openingstijden en sluitingstijden van het bedrijf. Dit biedt inzicht in welke apparatuur of systemen veel energie verbruiken gedurende openingstijdens of zelfs onnodig aan staan gedurende sluitingstijd. Op basis hiervan kies je er bijvoorbeeld voor om energiezuinigere apparatuur aan te schaffen of de instellingen van bestaande apparatuur aan te passen. Door gerichte maatregelen te nemen, kun je als bedrijf op een duurzame manier bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd je financiële resultaten verbeteren. 

Feestdagenmanagement: tips and tricks 

Een andere goede manier om je energieverbruik efficiënt in te richten, is feestdagenmanagement. Dit is het managen van het energieverbruik van jouw bedrijf tijdens feestdagen, zoals verplichte vrije dagen en vakantieperiodes. Hiermee voorkom je onnodig energieverbruik en bespaar je wederom energie en geld. 

Met feestdagenmanagement maak je het energieverbruik tijdens feestdagen en vakantieperiodes inzichtelijk. De informatie zorgt ervoor dat je gericht maatregelen kunt nemen om onnodig energieverbruik tegen te gaan. Denk hierbij aan het uitschakelen van verlichting en apparaten die niet nodig zijn, het aanpassen van de temperatuurinstellingen en het optimaliseren van het energiebeheersysteem. Door deze maatregelen te nemen kun je aanzienlijke kosten besparen en tegelijkertijd jouw ecologische voetafdruk verkleinen. 

Met Audax Renewables heb je grip op je energie 

Wil je ook jouw energie beheren en kosten besparen terwijl je het milieu helpt? Of wil je ontdekken hoe  je onnodige energieverspilling kan verminderen en welke maatregelen je kan nemen om jouw bedrijf duurzamer te maken? Neem dan nog vandaag contact op met Audax Renewables via 088 080 9100 of vul het formulier in.  

Veelgestelde vragen energiemanagement

Wat is energiemanagement?

Energiemanagement is een manier om je zakelijke energie optimaal in te richten. Daarmee creëer je bewustzijn en inzicht.

Waarom is energiemanagement belangrijk?

Het is vooral voor bedrijven zelf heel prettig om te weten hoe hun energiestromen zijn ingericht en hoe ze dit kunnen optimaliseren. Verder helpt energiemanagement bedrijven om hun energiedoelstellingen te behalen, bijvoorbeeld door te laten zien waar de mogelijkheden liggen om te besparen of te verduurzamen.

Hoe kan ik mijn verbruik inzien?

Wanneer je klant bent bij Audax Renewables, heb je toegang tot MijnAudax. Hierin kun je niet alleen je nota's en aansluitingen vinden, maar ook je verbruik.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten