MODELCONTRACT

Het modelcontract van Audax Renewables

Bij Audax Renewables hebben we een modelcontract voor stroom en gas voor alle consumenten en kleinzakelijke afnemers met een aansluiting van maximaal 3x80 Ampère. De Branchevereniging Energie-Nederland heeft dit modelcontract ontwikkeld. Het betreft een contract met variabele energieprijzen en een onbepaalde looptijd. Je kunt dit contract op elk moment kosteloos opzeggen, met een opzegtermijn van 30 dagen. Het voordeel van het modelcontract is dat het bij alle energieleveranciers dezelfde opzet heeft. Hierdoor is het eenvoudiger om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken zonder vast te zitten aan een specifieke looptijd.

Variabele energieprijzen

Het Audax Renewables Modelcontract is een energiecontract met variabele prijzen. Dat houdt in dat de tarieven tussentijds kunnen worden aangepast. Dit gebeurt meestal twee keer per jaar, op 1 januari en 1 juli. Onder extreme marktomstandigheden kunnen deze tarieven vaker worden aangepast.

Vrijblijvend opzeggen

Het Audax Renewables Modelcontract sluit je af voor onbepaalde tijd, je zit dus niet vast aan een looptijd. Wil je het contract opzeggen? Dat kan met een opzegtermijn van dertig dagen zonder dat er kosten aan verbonden zijn.

Voorbeeld Modelcontract

Bekijk hier een voorbeeld Modelcontract.

Algemene voorwaarden

Op het Modelcontract zijn de Algemene voorwaarden voor de levering van elektriciteit en gas aan consumenten 2021 van toepassing.

Tarieven Modelcontract

Bekijk hier de tarieven van Audax Renewables voor thuis voor elektriciteit en gas. De tarieven zijn beschikbaar voor zowel kortlopende als langdurig lopende contracten.

Tarieven elektriciteit

Leveringstarief 01-07-2024 t/m 31-12-2024 (per kWh en inclusief btw)
Normaal
Dal
Enkel
€ 0,1855
€ 0,1730
€ 0,1744

Terugleveren

Teruglevertarieven 01-07-2024 t/m 31-12-2024 (per kWh en exclusief btw)
Normaal
Dal
Enkel
€ 0,0323
€ 0,0314
€ 0,0321

Tarieven gas

Leveringstarief 01-07-2024 t/m 31-12-2024 (per m³ en inclusief btw)
€ 0,5368

Tariefopbouw

Jij betaalt bij Audax Renewables een daltarief voor elektriciteit van maandag tot en met vrijdag van 23:00 tot 07:00 uur en in het weekend van vrijdag 23:00 uur tot maandag 07:00 uur (in sommige zuidelijke delen van Nederland zelfs van 21:00 uur tot 07:00 uur, je netbeheerder bepaalt deze tijden en kan je hierover informeren). Op bepaalde officiële feestdagen geldt het daltarief ook.

Naast leveringskosten worden kosten in rekening gebracht voor het gebruik van het regionale elektriciteit en/of gasnetwerk. De vaste leveringskosten voor elektriciteit of gas bedragen €7,87 per maand inclusief btw. Bij afname van elektriciteit en gas samen bedragen de vaste leveringskosten €15,74 per maand inclusief btw.

Wil je meer informatie over het modelcontract?

Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 080 9100 of via klantteam@audaxrenewables.nl. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen energietarieven

Wat is een modelcontract?
Een modelcontract is een contract met variabele tarieven en voor onbepaalde tijd.
Wat is het voordeel van een modelcontract?

Een modelcontract is bij vrijwel ieder energieleverancier hetzelfde. Hierdoor kun je makkelijker een vergelijking maken tussen verschillende leveranciers.

Wat is het verschil tussen een modelcontract en een variabel contract?

Een variabel energiecontract en een modelcontract energie zijn twee soorten energiecontracten die je als kleinverbruiker kan afsluiten bij Audax Renewables. Een modelcontract heeft variabele tarieven en een looptijd voor onbepaalde tijd. In tegenstelling tot het modelcontract heeft een variabel contract bij Audax Renewables een vaste looptijd en kan deze door zowel grootverbruikers als kleinverbruikers worden afgesloten.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten