ENERGIE BESPAREN

Audax Renewables helpt jou met het besparen van energie

Voor bedrijven in alle sectoren is het besparen van energie een belangrijk aandachtspunt. Niet alleen draagt het bij aan een duurzamere wereld, je verlaagt hiermee ook direct de energiekosten van je bedrijf. Omdat er veel opties zijn, is het soms lastig om te beginnen met besparing. Er zijn talloze manieren om het energieverbruik van jouw bedrijf te verminderen en het is belangrijk om te kijken naar wat het beste werkt voor jouw onderneming. Het kan gaan om kleine veranderingen in het dagelijks energiegebruik of om meer ingrijpende maatregelen om de energie efficiënter te gebruiken. Audax Renewables helpt je hier graag bij.  

Voordelen van een zakelijke energiecontract bij Audax Renewables

Inzicht in je verbruik
Hulp bij besparen
Advies op maat

Maak gebruik van subsidies om energie te besparen 

Wil je energie besparen, maar ben je huiverig voor de bijbehorende kosten? Dan is het wellicht interessant om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van subsidies. In Nederland zijn verschillende subsidies beschikbaar die zijn bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Er zijn bijvoorbeeld subsidies beschikbaar om de aanschaf van energiezuinige apparatuur (deels) te financieren of om te investeren in zonnepanelen. 

Ga naar subsidies
IPT_subsidie

Inzicht in je energieverbruik 

Om te weten waar je kunt besparen, moet je inzicht hebben in jouw energieverbruik. Het meten en monitoren van het energieverbruik helpt om inefficiënties te identificeren en mogelijke besparingen te vinden. Enkele voorbeelden van besparen zijn;  

Energiebesparende verlichting 

door te kiezen voor energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen, kun je aanzienlijk besparen op je energierekening. LED-lampen gaan langer mee en verbruiken minder energie dan traditionele verlichting. Bovendien kun je ook gebruik maken van daglicht en de verlichting automatisch uitschakelen wanneer er niemand in de ruimte is.  

Gebruik energiezuinige machines/apparaten 

Investeer in energiezuinige machines en apparatuur. Bij de aankoop van nieuwe machines is het belangrijk om te kijken naar het energielabel en te kiezen voor machines met een hoog energiezuinigheidsniveau. Ook regelmatig onderhoud van machines en apparatuur draagt bij aan een lager energieverbruik. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat apparaten uitgeschakeld worden buiten werktijd. Op die manier voorkom je sluipverbruik. 

Energie besparen door te isoleren 

Een goed geïsoleerd bedrijfspand zorgt voor een aangename werkplek en helpt de energierekening te verlagen. Isolatie bestaat bijvoorbeeld dubbel glas, isolatie van de vloer, spouwmuur en/of dakisolatie.  

Maak gebruik van groene energie 

Kies voor groene energie om je bedrijfspand van stroom te voorzien, zo hoef je dit niet meer van het elektriciteitsnetwerk af te halen. Voorbeelden van groene energie zijn zonne-energie, windenergie of het afnemen van groene stroom. Hiermee draag je bij aan een duurzame toekomst en verbeter je het bedrijfsimago. 

Optimalisatie van processen 

Door processen te optimaliseren en het energieverbruik te meten en te monitoren, kunnen bedrijven hun energiegebruik verminderen en kosten besparen. Dit doe je bijvoorbeeld door het verminderen van wachttijden tussen productiestappen en het optimaliseren van de productielijnen. 

Onze innovatieve diensten

Audax Renewables helpt zakelijk Nederland met energiebesparing 

Audax Renewables is de energieregisseur voor bedrijven en ondernemers in Nederland. Dat houdt in dat wij niet alleen elektriciteit en gas leveren, we denken met je mee, adviseren en ontzorgen. We staan je dus ook bij op het gebied van energiebesparing. Wil je meer weten over onze dienstverlening of hoe wij jou kunnen helpen om te besparen op energie? Neem dan contact met ons op via 088 080 9100 of vul ons contactformulier in.

Vragen over energie besparen

Hoe kan ik zakelijke energie besparen?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te besparen op je zakelijke energie, zowel op korte termijn als op lange termijn. Wil je snel beginnen met energie besparen? Stap dan over op LED-verlichting en energiezuinige apparatuur. Ook adviseren we je om apparatuur niet onnodig aan te laten staan. Op langere termijn kun je bijvoorbeeld nadenken over de aanschaf van een batterij of een energiezuinigere isolatie van je pand.

Wat is sluipverbruik?

Net zoals in veel huishoudens, staan bij bedrijven apparaten vaak op stand-by. Denk daarbij een pc's, beeldschermen of airconditioning. Misschien ben je je er nog niet van bewust, maar staan veel van deze apparaten buiten werktijden onnodig aan. Dit verbruik noemen we ook wel sluipverbruik. Door dit te verminderen kun je relatief eenvoudig en snel besparen op je energie.

Hoe weet ik wat voor mij de beste manieren zijn om energie te besparen?

Dat vraagt om een analyse en advies op maat. Maak bijvoorbeeld een afspraak met Audax Renewables voor een gratis Energiescan. Tijdens de scan brengen we het energieverbruik van je bedrijf in kaart en zien we waar jij kunt besparen op je energie.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten