ENERGIESCAN

Audax Energiescan voor bedrijven

Als ondernemer weet je als geen ander dat ondernemen kosten met zich meebrengt. Energiekosten zijn hier een belangrijk onderdeel van en met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, worden energiekosten alleen maar belangrijker voor een bedrijf. Bij Audax Renewables snappen we dat ondernemers zoeken naar mogelijkheden om hun energiekosten te minimaliseren. Dat doe je door je energie efficiënt in te richten en daarbij biedt de Audax Energiescan uitkomst.

Verlaag je energiekosten met behulp van onze Energiescan

Onze Energiescan geeft bedrijven inzicht in hun energieverbruik. Je ziet eenvoudig hoe je je pand kunt verduurzamen en je zakelijke energiekosten kunt verlagen. Dankzij onze kennis en jarenlange ervaring weten wij precies hoe je bedrijfspand energiezuiniger kan worden. Natuurlijk is elk bedrijfspand en elke situatie anders, daarom krijg je bij Audax Renewables altijd energieadvies op maat. Je krijgt een overzichtelijk plan waarmee je ziet welke besparingsmaatregelen je kunt treffen. We bekijken tijdens de scan de grootste verbruikers van elektriciteit en gas binnen jouw bedrijf.

Verder brengen we in kaart welke apparaten veel energie verbruiken en waar onnodig energie weglekt. Tijdens het uitvoeren van de Energiescan bekijken we of je bedrijfspand geschikt is om te verduurzamen. Denk daarbij aan oplossingen zoals zonnepanelen, isolatie of een batterij. Waar nodig brengen we je in contact met ons partnernetwerk om deze oplossingen te realiseren. Met de Audax Energiescan kijken we dus niet alleen naar het nu, maar vooral ook naar jouw situatie en de toekomst.

De voordelen van een gratis Energiescan voor jouw bedrijf

Inzicht in je energieverbruik
Bespaaradvies op maat
Hulp bij het nemen van (duurzame) maatregelen

Subsidies en regelingen

Zoals genoemd, kunnen de tips uit de Audax Energiescan helpen om je bedrijfspand te verduurzamen. De investeringen die hiervoor nodig zijn, kunnen in de papieren lopen. Gelukkig zijn er voor ondernemers verschillende subsidies en regelingen die hierbij helpen. Voorbeelden daarvan zijn De Energie-investeringsaftrek en Stimulering Duurzame Energieproductie. Onze energiespecialisten denken met je mee en bekijken samen met jou voor welke subsidies je in aanmerking komt. Dankzij ons partnernetwerk brengen we je in contact met de juiste partijen om jou te helpen met het aanvragen van subsidies.

Ga naar subsidies
IPT_subsidie

Zo werkt de Audax Energiescan

Het doel van de Energiescan, is om je zakelijke energieverbruik en besparingsmogelijkheden in kaart te brengen zodat je daarmee aan de slag kunt.

Stap 1: afspraak inplannen

In overleg met jou kiezen we een datum en tijd dat het jou het beste uitkomt om de scan uit te laten voeren. Tijdens die persoonlijke afspraak komt één van onze energiespecialisten bij jouw bedrijf langs.

Stap 2: het uitvoeren van de scan

De Audax Energiescan is een momentopname waarbij de energiespecialist door je bedrijfspand loopt en kijkt naar stroomverbruik, zoals verlichting, grootverbruikers en apparatuur. Verder brengen we de verwarming van ruimtes en water in kaart. Ook bekijken we direct of het pand geschikt is voor duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen of een batterij. De energiespecialist van Audax geeft je praktische tips die je meteen toe kunt passen.

Stap 3: bespaaradvies op maat en vervolg

Na de afspraak ontvang je van ons per email een rapport met de uitkomsten van de Energiescan. Daarmee kun je op je eigen tempo aan de slag gaan, maar we staan je ook in die fase natuurlijk bij en helpen je graag bij het inrichten van de energiezaken. Onze adviezen gaan verder dan algemene bespaartips, wij zorgen ervoor dat je altijd adviezen krijgt die van toepassing zijn op de specifieke situatie van jouw bedrijf. Een mogelijk advies dat je van ons krijgt is om daken en/of vloeren te isoleren of om de ventilatie van je pand te verbeteren. Elke stap die je zet zorgt er niet alleen voor dat je pand duurzamer en comfortabeler wordt, maar ook dat je energiekosten omlaag gaan.

Bekijk ook

Voldoe aan actuele wetgeving dankzij de uitkomsten van de scan

Verduurzaming is niet alleen belangrijk voor je eigen financiën en comfort. Ook in het Klimaatakkoord is verduurzaming van bedrijfspanden een speerpunt. Voor ondernemers zijn een aantal wet- en regelgevingen opgesteld waaraan moet worden voldaan. De uitkomsten van de Audax Energiescan helpen je om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Zowel op nationaal gebied als op Europees vlak.

Kies voor een scan van jouw zakelijke energie!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf om energie te besparen en te verduurzamen? Maak dan direct een afspraak voor een gratis Audax Energiescan. Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 088 080 9100.

Veelgestelde vragen Energiescan

Hoe lang duurt een Energiescan?

Dit hangt af van de grootte van je bedrijf of pand, maar gemiddeld houden we rekening met een uur. 

Wat kost een Energiescan?

Onze Energiescan is gratis. 

Hoe kan een Energiescan ervoor zorgen dat ik geld ga besparen?

Met behulp van de Energiescan krijg je van ons praktische tips om je energieverbruik te optimaliseren. Door die tips op te volgen, kun je besparen op je energie en daarmee je energierekening verlagen.

Marktrapporten

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze marktrapporten