Audax Renewables klantbezoek: Elzinga & van der Krieke

1 min lezen
5-apr-2023 15:21:13

We zijn wederom bij één van onze klanten op bezoek geweest. Deze keer gingen we naar Drachten om met Arjen van der Krieke en Dennis Mous te praten over Elzinga & van der Krieke en hun energievraagstukken. Het bedrijf, gespecialiseerd in kunststofbewerking, bestaat sinds 2017 en is sindsdien klant bij Audax Renewables.

Uniek in Nederland: hele proces in eigen hand

Het bedrijf is van oprichters Wietse Elzinga en Arjen van der Krieke. Zij begonnen ooit vanuit een garagebox in Drachten, simpelweg omdat ze passie hadden voor het vak. In de fabriek van Elzinga & van der Krieke wordt gewerkt met onder andere spuitgieten, thermoplasten en 3D constructies om high tech producten te produceren. Met eigen ontwerpers in dienst, is het hele productieproces van a tot z hier volledig in eigen hand! In Nederland is dat uniek.

Energievraagstukken bij een alsmaar groeiend bedrijf

Op één van de panden van de klant liggen al 120 zonnepanelen en er wordt, dankzij Audax Renewables, gebruik gemaakt van een accupakket. Met die batterij vangen ze pieken in hun energieverbruik op. Toen Elzinga & van der Krieke in 2017 werd opgericht, speelden er uiteraard hele andere vraagstukken op het gebied van energie dan nu. Ook de groei speelt een belangrijke rol als het gaat om de energiebehoefte en daarmee heeft Audax Renewables, in het speciaal hun eigen energiespecialist Dirk Tuithof, geholpen. Er is meegedacht, geadviseerd en waar nodig is de klant in contact gebracht met onze partners.

Genoeg ideeën voor de toekomst

We vroegen Arjen en Dennis ook naar hun visie voor de toekomst. Zowel voor Elzinga & van der Krieke als bedrijf als energie. Het is ons duidelijk dat het ondernemen nooit ophoudt en dat er genoeg ideeën zijn. Ook voor nieuwe projecten van morgen denken we graag weer mee over hoe we de energie zo optimaal in kunnen zetten! 

CTA adviesgesprek aanvragen 530x632px