Deel dit
Vorig verhaal
← Gasmarkt zoveel mogelijk remmen
Volgende verhaal
Over groene stroom: wat is het eigenlijk? →
Het zal je niet ontgaan zijn, elektrisch rijden wordt steeds meer aangemoedigd. Vanaf 2030 moeten zelfs alle nieuwe personenauto’s die op de markt komen, elektrisch zijn. Dit is één van de doelen om te voldoen aan het Klimaatakkoord om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Wanneer er steeds meer elektrisch gereden wordt, zijn er ook meer plekken nodig om de auto’s op te laden. Audax Renewables kan je helpen bij het laten plaatsen van laadpalen bij jouw bedrijf en vandaag vertellen we je daar meer over.
Om bij het begin te beginnen; wat zijn laadpalen eigenlijk? Zoals de naam al zegt, gaat het hier om palen die bedoeld zijn om een elektrisch voertuig op te laden. In principe werkt dat net zoals ieder ander elektrisch apparaat. Je sluit de auto met behulp van een laadkabel aan op de paal en zodra hij verbonden is, wordt de accu opgeladen. Het verschilt per auto en oplaadpunt hoe lang dit duurt. Op sommige plekken is er ook de mogelijkheid om op te laden bij een zogenaamde snellaadpaal.
Laadpalen zijn op steeds meer plekken te vinden. Niet alleen op openbare locaties, zoals tankstations en op parkeerterreinen, maar ook bij mensen thuis en op de parkeerplaatsen van kantoren en bedrijven. Nu steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, is het voor bedrijven ook aantrekkelijk om één of meerdere laadpalen te plaatsen waar werknemers en bezoekers hun voertuig op kunnen laden. Vanuit de EU is het voor nieuwe en gerenoveerde bedrijfspanden zelfs verplicht om op een parkeerterrein met minimaal tien parkeerplekken ook minimaal één laadpaal te hebben.
Staat er een renovatie op de planning? Dan is er een grote kans dat het dus verplicht is om bij jouw bedrijf een laadpaal aan te bieden. Verder is het een stukje service dat je levert naar werknemers en/of bezoekers én je draagt bij aan een groenere en duurzamere toekomst. Een ander groot voordeel is dat de opbrengsten vanuit laadpalen zorgen voor een korte terugverdientijd.
Bij het zakelijk laten plaatsen van één of meerdere laadpalen, kom je in aanmerking voor subsidie. Er zijn drie soorten fiscaal voordeel: Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), Milieu Investeringsaftrek (MIA) en kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Dit maakt het installeren van laadpalen dus extra interessant, want het is mogelijk om een deel van je investering terug te krijgen.
Als de energieregisseur van vandaag en morgen weten wij alles op het gebied van energie, dus ook laadpalen. Wij kennen alle wet- en regelgeving rondom het installeren, het plaatsen en bovenstaande subsidieregelingen. Ook kunnen wij je helpen met andere duurzame oplossingen voor jouw energievraagstuk. We maken samen met jou graag een plan om te voldoen aan de huidige en toekomstige vraag van elektrische laaddiensten.
Deze gerelateerde verhalen