Klaar voor het zakendoen van de toekomst!

1 min lezen
5-apr-2023 15:20:20

Op het gebied van wet- en regelgeving zijn er zeker voor de vastgoedsector steeds meer zaken om zo snel mogelijk mee te beginnen met het oog op de toekomst. Komende week vindt eindelijk de grootste vastgoedbeurs van Nederland plaats: de PROVADA.  Dit jaar is het thema “Together for a better built environment”. De timing kan niet beter.

Naast de bijna dagelijkse berichten over de bizarre prijsontwikkelingen op de energiemarkt is het klimaat een hot item. De wil van bedrijven om zelf te verduurzamen is er, maar dit wordt ook vanuit de Nederlandse overheid en EU flink gestimuleerd. Zo is er toenemende regelgeving met de informatieplicht, EED en per 2023 een verplicht minimaal energielabel C.

Als energieregisseur helpen wij onze klanten continu om te verduurzamen. Dit doen wij door panden onder de loep te nemen en daarbij maatregelen in kaart te brengen om de uitstoot te verminderen. Daarbij is het enorm belangrijk om innovatief te zijn en in te spelen op de wensen van vastgoedklanten. Dit doen wij bijvoorbeeld met onze innovatieve dienst Energiemanagement. Hiermee kunnen instellingen van panden worden geoptimaliseerd zodat onnodig verbruik wordt tegengegaan.

Uiteraard kijken wij naar de toekomst en is de vraag of je al klaar bent voor Parijs 2023? Je hebt namelijk nog maar iets meer dan een jaar wat betreft het minimaal verplichte energielabel C van een pand. Uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International is gebleken dat de helft van de kantoren in Nederland nog geen label C heeft. 38% van de panden heeft zelfs geen label. Heb jij panden die in deze categorie vallen? Dan is het dus noodzakelijk om dit op korte termijn te realiseren zodat jouw vastgoedportfolio haar waarde behoudt.

De energiemarkt is in beweging en maatregelen moeten worden getroffen. Wij vertellen je graag meer tijdens de PROVADA. Kom langs onze stand op de PROVADA op stand 17 in hal 11! Onze collega’s staan dagelijks voor je klaar en op dinsdag is er om 14.00 uur een speciale presentatie over Energie efficiëntie voor je vastgoedportfolio. Tot dan!

Describe your image