Thialf

Collega’s doen energie inspiratie op in schaatshart van de wereld

schaatshart-energie-inspiratie-min

Al jaren is Thialf het schaatshart van de wereld. Wie heeft er niet voor de televisie gezeten en naar schaatswedstrijden gekeken in deze arena? Of wellicht ben je zelfs eens live toeschouwer geweest. Achter deze befaamde schaatsbaan schuilt een heel interessant verhaal. Want hoe zorgen zij ervoor dat de schaatsbaan in goede staat wordt gehouden en niet smelt? Door energie, heel veel energie. Daarom gingen onze collega’s inspiratie opdoen in het schaatshart van de wereld.

Binding met Friesland

Energiespecialist Dirk Tuithof is al jaren het persoonlijke en directe aanspreekpunt voor onze klanten in Friesland. Zo is hij direct bereikbaar voor vragen over energie en geeft hij advies op het gebied van energiebesparing en energiewetgeving. Als inwoner van Heerenveen is Dirk ook enorm betrokken bij het zakelijke gedeelte van de regio. In het kader van Maatschappelijk Verantwoordelijk Ondernemen heeft Dirk een tijd terug collega’s meegenomen om diverse initiatieven in Friesland te laten zien. Zo werd er een bezoek gebracht aan de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Een initiatief wat wij al jaren steunen en ervoor zorgt dat gezinnen met een ziek- of gehandicapt kind vakantie kunnen vieren.

Enorm energievraagstuk op het ijs

Daarna was er een rondleiding in Thialf, dat al sinds 1967 de beste schaatsvoorzieningen biedt om de wereldprestaties van topsporters mogelijk te maken. Om collega’s te laten zien hoe groot het energievraagstuk is om het snelste ijs ter wereld te maken. De link met Thialf was makkelijk gelegd gezien het lidmaatschap van de businessclub van kersverse Kampioen van Nederland in de Ijshockeycompetitie en beker: Unis Flyers.

Cultuur opsnuiven & energiebesparing

De dag werd afgesloten met een stuk Friese cultuur door middel van skûtsjesilen met het kampioen schip Jonge Jasper van Sieb Meijer van Multiship Holland. Geen onbekende, want onlangs wist Dirk bij deze klant nog een flinke besparing te realiseren. Zij hadden namelijk meerdere aansluitingen op 1 WOZ-waarde waardoor het bedrijf in aanmerking kwam voor een complexbepaling. Hierdoor werd €12.892,89 aan teveel terugbetaalde energiebelasting teruggevorderd. Wellicht komt jouw onderneming ook in aanmerking voor een bedrag aan teveel betaalde energiebelasting. Neem contact op om de mogelijkheden te bekijken voor jouw onderneming!

Uiteindelijk was het Friese uitje een mooie mix van kennis, plezier en mvo. Dat dit geen typische heisessie werd, maar meerdere bezoeken bij klanten en partners. Iets wat helemaal past bij onze persoonlijke manier van zakendoen.