Hippisch centrum Delft

'Met zo iemand heb ik dan meteen een klik!'

rijhal-min

Het beste paard van stal

FNRS-lid Ron van Eerden begon zijn manege met één pony en vier palen met een touw eromheen. Intussen runt deze gedreven ondernemer zijn Hippisch Centrum de Delft als een winstgevend bedrijf met 600 lesklanten, vier rijbanen en 180 paarden op stal.

 

Vanaf het moment dat ik op mijn negentiende mijn eerste rijlessen gaf, heb ik mij tot doel gesteld dat ik een succesvol hippisch ondernemer wil worden. Dat was inderdaad in de tijd dat ik nog maar één pony had. Man, wat was ik blij met 600 gulden winst in mijn eerste jaar. Intussen is het gelukkig een veelvoud daarvan. Mijn missie is dus geslaagd.

Echter, financieel gezond ondernemen in onze branche blijft een hele uitdaging. Naar mijn mening heeft dat te maken met feit dat wij doorgaans van onze hobby ons werk hebben gemaakt. Helaas kun je met alleen je liefde voor het paard geen geld verdienen. Je moet een manege runnen als elke andere onderneming. Dat is een denkomslag waar ik mij al die jaren als FNRS-bestuurder hard voor heb gemaakt.

Natuurlijk had ik van Audax Renewables (toen nog MAIN Energie) gehoord vanwege de samenwerking met FNRS. De energiespecialist uit deze regio kwam hier destijds op een ochtend op de bonnefooi binnenlopen. Zijn timing was verre van toevallig bleek later. Hij kent onze branche goed en weet dat als je ’s middags langskomt we nergens tijd voor hebben. Dan zijn we druk met lesgeven.

Tijdens het eerste gesprek met hem kwam ik erachter dat hij net zo gedreven bezig is met het geven van energieadvies als ikzelf met mijn hippische bedrijf. Met zo iemand heb ik dan meteen een klik! Nadat ik hem ons energieverbruik had laten zien, deed hij mij ter plekke een aantrekkelijk voorstel waar ik niet lang over na hoefde te denken. Het grote voordeel van Audax Renewables vind ik dat je een ´gezicht´ hebt waar je je energiezaken mee regelt. Persoonlijk contact gaat voor mij boven alles. Daarom geef ik ook nog steeds 20 uur les per week. Op die manier houd ik nauw contact met mijn klanten. Net zoals Audax Renewables dat voortdurend doet. Daarom is Audax Renewables voor mij het beste paard van stal!