Graaf ter Horst

'Paul is een energiespecialist met kennis van zaken.'

IMG_7841-min

Graaf ter Horst

Eric en Richard Janssen openden afgelopen voorjaar multi-horecagelegenheid Graaf ter Horst in Horst. Een in het oog springend project naast een middeleeuwse ruïne. Eric Janssen vertelt meer over het project en waarom hij  zijn energiezaken door energiespecialist Paul Hendriks laat regelen.

 
“Er moest onder andere een zwaardere transformator worden geplaatst. Een onvoorziene, pittige kostenpost. Het was daarom een uitkomst dat Paul ons dat probleem uit handen heeft genomen. Want tijdens een gecombineerd nieuwbouw- en renovatieproject heb je als ondernemer al genoeg aan je hoofd.”
 

Sterke partners

De reden dat wij voor Audax Renewables hebben gekozen is eenvoudig. Net zoals met onze andere leveranciers, willen wij ook voor onze energiezaken samenwerken met een daadkrachtige partner die, wanneer ik bel, ook daadwerkelijk meteen actie onderneemt. Wat we ook belangrijk vinden is dat iemand kennis van zaken heeft. Met energiespecialist Paul Hendriks hebben wij deze kennis binnen handbereik. Ik ken Paul al via de drie zaken die ik hiervoor had en hij had zichzelf al meerdere keren bewezen. Dus toen Richard en ik met Graaf ter Horst begonnen, wist Richard al dat ik een energiepartner onder de knop had. Mijn broer vertrouwt mij, dus over de samenwerking met Audax Renewables hoefden we geen moment na te denken.

Al meteen in het begin hadden wij Pauls’ hulp nodig. Omdat ons project grootschaliger uitviel dan gepland, bleek onze elektriciteitsaansluiting te klein. Als vanouds was het een belletje naar Paul en het proces werd in gang gezet zodat we wel voldoende capaciteit tot onze beschikking kregen. Er moest onder andere een zwaardere transformator worden geplaatst. Een onvoorziene, pittige kostenpost. Het was daarom een uitkomst dat Paul ons dat probleem uit handen heeft genomen. Want tijdens een gecombineerd nieuwbouw- en renovatieproject heb je als ondernemer al genoeg aan je hoofd.

 
IMG_7849
 

Graaf ter Horst is uiteindelijk twee keer zo groot geworden als oorspronkelijk gepland. Al snel bleek dat we moesten opschalen om het rendabel te maken. Dus in plaats van een pannenkoekenrestaurant in de monumentale tienschuur uit 1744 tegenover de eeuwenoude ruïne, hebben we nu een bedrijf met een Grand Café. Dit is een restaurant met 200 plaatsen, vergaderruimtes, een ambachtelijke brouwerij en een B&B met 10 kamers. Uiteindelijk is het een duurzaam project geworden met hele goeie looks. Maar dat moest ook. Want vanaf het begin voelden wij de druk dat wij naast de ruïne echt iets moois moesten neerzetten.

Dat was allemaal niet mogelijk geweest zonder onze jarenlange ervaring. Richard had 25 jaar zijn eigen bouwbedrijf en ikzelf ben al 23 jaar horecaondernemer met eigen zaken.

Gezien onze ervaring was dit project ons dus op het lijf geschreven. Voor ons beiden geldt ook: als we het doen dan doen wij het goed. Alles is extreem doordacht en mijn broer is tot ‘het gaatje gegaan’ wat betreft de afwerking. Als je van details houdt dan ben je niet snel uitgekeken bij Graaf ter Horst. Dus we zijn geslaagd in onze opzet dat onze gasten de eerste zeven minuten een wauw effect moeten beleven. Dat zien we elke dag gebeuren als mensen bijvoorbeeld het Grand Café binnenlopen. Het gigantische hoge plafond met de enorme gebinten, de bierbrouwerij op de vide, en de bar met de grote industriële stalen trap erachter. Omdat die helemaal tot de nok doorloopt is dat een echte eyecatcher.

Toekomstproef

Zaken waar we geen verstand van hebben, zoals het ontwerp en de inrichting van de keuken, lieten we over aan een expert. In dit geval aan onze chef met 23 jaar ervaring. Die heeft de indeling van de keuken getekend. Omdat de keuken het hart is van een horecabedrijf is de architect er pas daarna mee aan de slag gegaan. Zo krijg je het beste resultaat.

Dat we hebben gekozen voor een multifunctioneel horecabedrijf heeft te maken met het al eerdergenoemde opschalen. Alleen op die manier was het project rond te rekenen. De combinatie van het Grand Café, ons restaurant met 200 plaatsen, de vergaderruimtes, de ambachtelijke brouwerij, en een bed & breakfast met 10 kamers maakt ons uniek. Dat is uiteindelijk precies wat we wilden. Ook speelt op de achtergrond mee dat we beiden kinderen hebben die eventueel verder willen in de horeca. Graaf ter Horst is een bedrijf waar zij mee verder kunnen.

Wij hebben trouwens nog tal van toekomstplannen in de directe omgeving van ons bedrijf. Het samenwerken met sportclubs en andere bedrijven op onder andere energiegebied is daar een onderdeel van. Over de mogelijkheden hebben we al gespard met Paul. Wij weten zeker dat we dat project met zijn kennis van zaken en proactieve houding én onze ondernemerszin samen van de grond gaan krijgen. Zoals ik al zei: succes hangt af van sterke partners.