Friso Bouwgroep

'Tijdelijke aansluitingen met letterlijk twee muisklikken aanmelden.'

IMG_0654-min

Friso Bouwgroep

Tot drie jaar geleden was het voor ons elke keer een hele uitdaging om onze bouwplaatsen van een tijdelijke energieaansluiting te voorzien. Dat betekende dat wij legio tijdelijke energiecontracten hadden lopen. Een zeer ondoorzichtige situatie die een administratieve rompslomp met zich meebracht.

Een bevriende relatie die bekend was met dit probleem heeft ons toen aan Audax Renewables, voorheen MAIN Energie, gekoppeld. Al snel zat energiespecialist Dirk Tuithof, bij ons aan tafel. En eerlijk is eerlijk, wij stonden versteld van het maatwerk dat zij ons konden leveren. Dirk vertelde ons dat wij met hun kosteloze aan- en afmeldmodule eenvoudig zelf de tijdelijke aansluitingen zouden kunnen regelen. En dat ook nog eens tegen een vooraf overeengekomen jaartarief, iets wat andere leveranciers niet konden bieden. Het leek te mooi voor woorden, maar niets bleek minder waar.

 
Dirk en Johan
 

Tijdelijke aansluiting opbouwplaatsen

Het grote voordeel van deze voor ons op maat gemaakte aan- en afmeldmodule is dat, zodra je een EAN-code hebt, je de tijdelijke aansluiting(-en) letterlijk met enkele muisklikken kunt aanmelden. Het is echt een fluitje van een cent.

Voor deze tijdelijke aansluitingen op onze bouwplaatsen hebben wij een vast jaartarief. Ook dat waren we niet zo gewend. Want doorgaans wordt er dan gewerkt met een flexibel en dus vaak duurder tarief. Wat daarnaast erg prettig is, is dat wanneer wij met het klantteam van Audax Renewables op kantoor bellen, wij altijd vriendelijk en op een positieve manier te woord worden gestaan én men tot het uiterste gaat om onze vragen meteen op te lossen. Meestal lukt dat ook, waardoor je na een telefoontje vervolgens niet nog een hele mailwisseling op moet zetten om iets geregeld te krijgen. Erg praktisch en zeer prettig.

AudaxRenewables levert intussen ook gas aan de complete Friso Bouwgroep. Wij proberen namelijk zoveel mogelijk zaken voor de verschillende werkmaatschappijen centraal op ons hoofdkantoor in Sneek te regelen. Binnen onze groep werken de disciplines nauw samen waar dat mogelijk én nodig is. Daarin zit de kracht van onze bouwgroep. Daarmee maken wij het verschil met andere bouwbedrijven. De zes werkmaatschappijen zijn dus geen losse onderdelen, maar een hechte club met ieder hun eigen kenmerken en specifieke vakkennis.

Veelzijdig vakwerk

Zo doet Friso Civiel alles dat met ‘grijs’ oftewel beton heeft te maken. Denk daarbij aan aquaducten, rioolzuiveringsinstallaties, gemalen, industriebouw en dijkverzwaringen op Texel. Frisoplan ontwikkelt bouwinitiatieven, maar neemt ook de bewonersbegeleiding van begin tot eind voor haar rekening, waarmee we zelf de bewonerstevredenheid in de hand houden. Aannemingsmaatschappij Friso, de grootste tak met 400 van de in totaal 550 werknemers, doet zowel het zogenaamde burgerklantenwerk als grote nieuwbouwprojecten, zoals de bouw van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart laboratorium in Marknesse of de transformatie van het bestaande Maritiem Opleidingscentrum op Terschelling. Daarnaast heeft Friso Bouwgroep een gespecialiseerde toeleverancier in de familie: Houkesloot Toelevering. Dat produceert prefab houtskeletbouw, betonelementen en houten kozijnen. Daarmee hebben we een betrouwbare toeleverancier in huis. Met name voor onze woningbouwprojecten is dat heel prettig. Enige tijd geleden hebben we restauratiebedrijf Jurriens Noord en Bouwborg overgenomen. Een passende aanvulling waarmee het veelzijdige vakwerk binnen Friso Bouwgroep is versterkt.

Gezien de expertise binnen de groep is onze pay off ‘Veelzijdig vakwerk’ geen loze kreet. Maar de grote kracht van Friso is dat wij, net zoals Audax Renewables, met onze opdrachtgevers meedenken en complexe materie inzichtelijk en begrijpelijk maken. Heel belangrijk, want zowel wij als onze klanten houden niet van verrassingen achteraf. Wij gaan dus voor het eerlijke en persoonlijke gesprek, ook met onze onderaannemers en toeleveranciers. Dat maakt ons tot het succesvolle en betrouwbare bouwbedrijf dat wij zijn.