Cubanita Maastricht

'Net zoals bij Audax Renewables, staat ook bij ons goede service hoog in het vaandel.'

IMG_6644-min

Cubanita Maastricht

In het najaar van 2015 openden Etienne Hazen en Ralf Staps hun eerste La Cubanita tapasrestaurant in hartje Maastricht. Die loopt zo goed dat zij in het voorjaar van 2017 hun tweede zaak in Heerlen openen.

Dat wij samen een restaurant hebben geopend kwam voor sommige van onze vrienden en oud-collega´s als donderslag bij heldere hemel. Maar niet voor ons. Hiervoor werkten wij al ruim zes jaar samen bij de Foroxity Filmarena bioscopen in Roermond en Sittard. In die tijd bleek dat we inzake horeca aangelegenheden dezelfde gedachten hebben. Ook qua persoonlijkheid vullen we elkaar goed aan. Op het gebied van zakendoen werkt dat versterkend is onze ervaring.

 
IMG_6644
 

Samen sterker

Met het La Cubanita concept hebben wij kennis gemaakt via een eigenaar van twee andere La Cubanita’s. Na enkele verkennende gesprekken met hem heeft hij ons geïntroduceerd op het hoofdkantoor als gegadigden om een nieuwe vestiging te openen. Na verschillende gesprekken bleek dat wij qua plannen op één lijn zaten met de franchiseformule en kregen wij een definitieve ´go´. Vanaf dat moment is het hard gegaan. Enkele maanden later openden wij La Cubanita nummer 43 van Nederland en de eerste in Limburg. Intussen loopt het zo goed dat wij in het voorjaar van 2017 onze tweede La Cubanita vestiging openen in Heerlen. Collega horecaondernemers grappen al dat wij Zuid Limburg ‘vercubanitaseren’.

Het grote voordeel van werken binnen een franchiseformule is dat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. Zo hoef je bijvoorbeeld niet na de te denken over het interieur, de menukaart, de ingrediënten in de gerechten, de inkoop en ga zo maar door. Op het hoofdkantoor zitten mensen die kennis van zaken hebben en je als startend horecaondernemer meteen naar een hoger niveau tillen. Maar ons als franchisenemer wel de ruimte laten voor eigen input.

Goede service hoog in het vaandel

Met Audax Renewables zijn we trouwens via het La Cubanita hoofdkantoor in contact gekomen. Voor ons was hier een Grieks restaurant gevestigd dat maanden eerder haar deuren had gesloten, en blijkbaar even zolang de energierekening niet had betaald. Wij zaten in de auto toen Enexis ons belde met de fijne boodschap dat wij over twee dagen zouden worden afgesloten. Je moet dan gelijk schakelen, maar je hebt geen idee wat je moet doen. Ook speelde het precies op het moment dat onze verbouwing van start ging. Kortom, een nachtmerriescenario voor twee startende horecaondernemers. Wij hebben toen vanuit de auto ons hoofdkantoor gebeld met de vraag of wij als organisatie contact hebben met een energieleverancier. Dat bleek Audax Renewables te zijn. De volgende dag heeft Pascal Paulussen, onze regio accountmanager, ervoor gezorgd dat we niet zijn afgesloten. Op zo´n moment ben je heel blij met een ervaren energieadviseur die je probleem snel voor je oplost. Wij zijn dan ook meteen klant geworden bij Audax Renewables.

Bij Enexis stonden ze er overigens ook versteld van hoe snel onze nieuwe leverancier het probleem had opgelost. Desondanks dat stonden de mannen van Enexis op de aangekondigde afsluitdag tóch gewoon op de stoep om ons af te sluiten. Gelukkig konden wij hen de bevestiging tonen die Enexis aan Pascal had gestuurd. Pascal had voor de zekerheid ook geregeld dat hij een afspraak in de buurt had. Dus in noodgeval was hij in een paar minuten ter plaatse geweest. Kijk, dat is echt samen zaken doen.

Net zoals bij Audax Renewables staat ook bij ons goede service hoog in het vaandel. Iets dat bij ons verder gaat dan de geijkte ‘is alles naar wens’ vraag als we langs een tafel lopen. Doorvragen naar de eetbeleving is echt ons ding. Op die manier krijgen we bijvoorbeeld bruikbare feedback over de gerechten. Als gasten het juist op prijs stellen dat ze met rust worden gelaten dan doen we dat ook. Zo proberen wij voor al onze gasten het perfecte avondje uit eten te creëren. En met succes! Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat onze tweede La Cubanita restaurant in Heerlen het ook goed gaat doen. Wij zijn er al helemaal klaar voor en gaan gewoon weer zeven in plaats van zes dagen per week werken.