Combo repair

'Met Audax Renewables zijn wij op een ludieke manier in contact gekomen.'

DSCN0609-min

Combo repair

Combo Repair is een full service onderhoudsbedrijf voor rollend materieel in het Limburgse Born. Volgens mede-eigenaar Freek van Erp draait alles in zijn branche om de locatie, flexibiliteit en goed luisteren naar de klant.

10.000 containers per jaar

Als klanten vragen hoe ik ons als ondernemers omschrijf, dan benadruk ik dat wij échte aanpakkers zijn. Aanpakkers die risico durven te nemen. Zo namen wij in 2008, middenin de crisis, het pand en de garages van Vos over. Iedereen zei “niet doen!” Mijn vader Jan en ik heb hebben het wel gedaan. Want mijn gevoel zei: “er zit business in. Is het niet nu, dan wel later. Deze locatie is zó goed.”
We zitten hier op een kwartier van België en Duitsland, letterlijk naast de Maas containerterminal aan het Julianakanaal, aan het spoor en aan de A2, A73 en A67. Daarbij komt nog dat er volop distributiecentra om ons heen worden gebouwd. Born is intussen dus uitgegroeid tot een logistiek superknooppunt.

Intussen bestaat ons bedrijf uit vijf divisies. Onze container- reparatietak is al sinds 1997 een belangrijke loot aan de stam. Op jaarbasis repareren en onderhouden we zo’n 10.000 containers. Tevens voorzien wij containers van nieuwe liners, een grote plastic zak in de container, waar de nieuwe lading in komt. In het pand dat we destijds van Vos hebben overgenomen zit nu Combo Repair Truck & Trailer Service. Dat is een full service APK-keuringsstation. Sinds 2015 hebben we ook Combo Cleaning. Hier reinigen we tanks en bulkcontainers bestemd voor de food sector. Met Combo Wagonservice onderhouden en repareren wij treinwagons. Dat doen we op locatie in Beverwijk en Geleen en mobiel door heel het land. Maar ook in Duitse en Belgische delen van de Euregio Maas-Rijn.

 
Header
 

Een persoonlijke energiespecialist

Omdat transport diep in ons DNA zit hebben we ook nog een transporttak: InterLogistics. Vooral in de zomermaanden hebben we het daarmee ontzettend druk, dan rijden we met een aantal trucks 24/7. Omdat een foodtank na elke rit moet worden gereinigd zijn we dat zelf gaan doen. Hier is Combo Cleaning uit voortgekomen. De vijfde divisie, Combo Sales, is mijn kindje. Met dat bedrijfje handel ik in trucks, trailers, compressoren en special equipment.

Met Audax Renewables zijn wij op een ludieke manier in contact gekomen. Op een uitvoering van de toneelvereniging in onze woonplaats in Brabant liep mijn vader een energiespecialist van hen tegen het lijf. Nu moet mij van het hart dat wij met onze vorige energieleveranciers niet al te beste ervaringen hadden. Maar Audax Renewables is wat ons betreft de uitzondering op de regel. Wat heel aantrekkelijk is van Audax Renewables, is dat wij een persoonlijke accountmanager hebben. Wat niet wegneemt dat wij óók een scherpe deal willen. Tenslotte werken wij in een branche waar de prijs altijd ‘op scherp’ staat. Maar daar zijn we altijd goed uitgekomen met Audax Renewables.

Toekomst voor Combo repair

Onze grootste kracht is de stop&go reparatie- en spoelservice zoals we die hier in Born aanbieden. Er zijn natuurlijk bedrijven die dat voor hun eigen wagenpark doen, maar wij doen het voor derden. En dát is uniek. Een chauffeur brengt hier bijvoorbeeld een bulkcontainer. Wij zetten die af met onze kraan, we wassen de buitenkant, voeren een reparatie uit en kunnen die eventueel CSC keuren. Omdat transportbedrijven vaak meerdere bulkcontainers bij ons in onderhoud hebben wisselen we de ene container voor de andere voor een chauffeur in nog geen kwartier.

Mijn vader en ik zien de toekomst rooskleurig tegemoet. We groeien jaar in jaar uit 15 á 20 procent op alle fronten. Hard groeien gaat niet vanzelf, daar zetten we met 60 man personeel, grotendeels zelf opgeleid, onze schouders onder. Zo zijn we onlangs 3e geworden in de verkiezing Vitaalste bedrijf van Limburg, waarvoor meer dan 1000 bedrijven door de jury zijn beoordeeld!

Nu hebben mijn vader en ik wel als voordeel dat wij alles binnen onze bedrijven ook zelf hebben gedaan. Daardoor kunnen we onze nieuwe mensen heel gericht en snel de fijne kneepjes van het vak leren. Dat zijn dingen die nieuwe jongens op dag één van ons leren. Maar ook ik leer er nog elke dag bij. Vooral door heel goed naar de wensen van onze klanten te luisteren. Iets waar Audax Renewables trouwens ook goed in is.