Bandenpension Ysselsteyn

'Bij Audax Renewables geldt: Afspraak is afspraak'

 

Bandenpension Ysselsteyn

Bandenpension Ysselsteyn

Als ondernemer weet je alle ins & outs van je bedrijf en let je op ieder detail. Daar weten Noël Michels en Rianne Hendriks van Bandenpension in Ysselsteyn alles van.

Op dit moment zijn zij bezig met een nieuw te bouwen loods waar straks ruim 25.000 banden-/wielensets worden opgeslagen. Hierdoor gaan ze van elf vestigingen terug naar twee. De loods is nog niet af maar staat eigenlijk al “vol”. Door hard werken en het bekijken van allerlei mogelijkheden zijn zij in de loop der jaren gegroeid van bandenservice naar een compleet bandentransport- en opslagbedrijf.

 

Ingesprongen op vragen van klanten

“We zijn ooit begonnen met een bandenservice bedrijf en hebben in 2003 een garagebedrijf gebouwd. Tevens hadden we een bandengroothandel en zijn we ingesprongen op vragen van onze klanten of we wielensets ook tijdelijk konden opslaan voor hen. Door onze hoge servicegraad groeide dit aandeel sterk en moesten we binnen twee jaar uitwijken naar een groter pand. Ons motto is ‘afspraak is afspraak’ en komen dit richting onze klanten altijd na. Dat verwachten we derhalve ook van onze leveranciers. De energieleverancier van die tijd stond er net iets anders in, dus de timing dat energiespecialist Paul Hendriks met ons in gesprek kwam was perfect. Hij heeft een aantal zaken op een juiste manier voor ons inzichtelijk gemaakt”, aldus Noël.

Ontzorging op diverse gebieden

Noël vervolgt: “Door onze klantbenadering en werkwijze is ons bedrijf in de loop der jaren enorm gegroeid. In 2009 hebben we onze activiteiten uitgebreid naar België en zijn we een succesvolle samenwerking gestart met Volvo. Vele dealers worden daar nu door ons volledig ontzorgd. Denk daarbij naast opslag en transport ook aan reinigen, balanceren of het vervangen van bandensets. Zeker in de drukke wisselweken waarbij de sets op juiste moment op- of afgehaald worden, een meerwaarde die enorm gewaardeerd wordt door onze klanten.”

 

Duurzaamheid in het achterhoofd

Noël: “Het transport wordt voornamelijk georganiseerd met ons eigen wagenpark. Eén van de uitdagingen daarbij is dit zo efficiënt mogelijk te plannen. ‘Lege’ kilometers zijn niet alleen inefficiënt en kostbaar, maar zeker ook belastend voor het milieu. Wij hebben duurzaamheid absoluut in ons achterhoofd en houden bij het maken van keuzes hier altijd rekening mee. Zo ook bij het energievraagstuk. En we zijn blij dat we in de persoon van Paul Hendriks iemand hebben die dit begrijpt en zaken voor ons regelt. Hij en Audax Renewables scheppen duidelijkheid en bovendien houden zij zich aan de gemaakte afspraken.”

 
Indien we in de toekomst nog verder willen uitbreiden, dan zouden we zeker Audax Renewables er weer bij betrekken.”
 

Onze uitdagingen van de nieuwbouw

Wanneer we Noël vragen over de huidige nieuwbouw vertelt hij dat daar veel uitdagingen waren. ”Naast het managen van elf  locaties en het onderlinge transport ervan hadden we nog uitdagingen genoeg m.b.t. de nieuwbouw en het aanvragen van de juiste elektriciteitsaansluiting. Een mooi voorbeeld waar Paul ons echt mee heeft geholpen.

Je moet zoveel dingen regelen met meetdiensten en de netbeheerder. Ik heb Paul toentertijd opgebeld, om het een en ander voor ons te regelen. Er moest op korte termijn een grootverbruik aansluiting aangelegd worden. Ook moest er een meetdienst aangesteld worden, zodat de netbeheerder alles aan kon komen sluiten. Paul zorgde voor de benodigde overeenkomsten en heeft gezorgd dat we snel aangesloten waren. Zonder stroom loop je immers vertraging op.”

 

Persoonlijke service en heldere nota

“De persoonlijke service is een groot voordeel bij Audax Renewables. Als ondernemer heb je keuze uit vele aanbieders en weet je niet direct welke te selecteren. Paul had een goed verhaal en heeft ons overtuigd van de voordelen van Audax Renewables. Een ander voorbeeld daarvan is hun maandelijkse nota. Die is gewoon helder van opzet en overzichtelijk gespecificeerd.

Indien we in de toekomst nog verder willen uitbreiden, dan zouden we zeker Audax Renewables er weer bij betrekken. Eigenlijk vanwege 3 dingen: Overzichtelijkheid, betrouwbaarheid en afspraak = afspraak”.